בניגוד למה שנהוג לחשוב, עצירות אצל ילדים עשויה להתחיל בתור הרגל. הילד מפתח הרגלים לא נכונים כמו הליכה לא סדירה לעשיית הצרכים בשירותים, מה שעלול להביא לעצירות, וכן ילדים שכבר סבלו בעבר מבעיות עצירות עשויים לחשוש מעשיית הצרכים בגלל הכאב הכרוך ביציאה. לכן, ניתן לפתור בעיות עצירות ילדים דרך הקניית הרגלי יציאה סדירים בזמנים קבועים, שינוי תזונתי ובמקביל מתן תכשיר נגד עצירות למספר חודשים.
על ההורים לפקח שילדיהם עושים את צרכיהם באופן סדיר וכן בפעמים קבועות. קשה לאמוד את תדירות היציאות של ילד – היא נעה בין שלוש פעמים ליום ושלוש פעמים בשבוע, כך שהכול תלוי בהרגלי הילד ובגילו. מעבר לבעיות עצירות ילדים הנגרמת כתוצאה מהרגלים, שתייה לא מספקת ותזונה דלת סיבים עשויים להיות בין הגורמים הנוספים להתפתחות תסמיני עצירות.
כמו כן, היעדר פעילות גופנית עשוי להיות מקור נוסף להופעת עצירות ילדים. פעילות ספורטיבית אמורה לעזור לפעולת מעיים תקינה וכך ליציאות סדירות יותר של הילד, כך שמומלץ לעודד אותו דרך חוגים ומשחקי כדור שונים.
ישנם מספר סימנים העשויים להעיד על בעיות עצירות אצל הילד. בעיות של חוסר תיאבון, כאבי בטן, או צואה נוזלית שבורחת לתחתונים ללא שליטה, עשויות להיות אינדיקציה לכך שצריך להתחיל טיפול נגד עצירות. ניתן לחלק דרכי טיפול בעצירות לשני חלקים: אמצעים של שינוי בסגנון החיים ואמצעים תרופתיים נגד עצירות. ניתן להתחיל באכילה מוגברת של מזונות העשירים בסיבים תזונתיים העוזרים לפעולת מעיים תקינה וכן לבצע פעילויות ספורטיביות שונות, וכך לסייע במאבק נגד עצירות. כמו כן שתייה מספקת של נוזלים תורמת גם היא לתפקוד המעיים.
במידה והעצירות נמשכת לאורך זמן של יותר משבועיים היא מוגדרת כעצירות חריפה, ומומלץ להתחיל טיפול בעצירות אצל רופא משפחה. בשוק ישנן מגוון תרופות נגד עצירות הבטוחות לשימוש כבר שנים רבות, כך שבמידה ושינויים תזונתיים לא מובילים להפסקת העצירות כדאי להגיע לרופא משפחה כדי להתחיל טיפול בעצירות באמצעות תכשירים נגד עצירות המבוססים על פוליאתילן גליקול.
למרות שהופעת עצירות ילדים נחשבת לתופעה שכיחה בקרב ילדים, גם מבוגרים נוהגים לסבול ממנה. הן מבוגרים וילדים מתקשים לעיתים קרובות להתמודד עם בעיית העצירות, והדבר מתבטא לעיתים גם בחוסר שקט, עצבנות, ולחץ נפשי גדול. מומלץ שלא לדחות טיפול בעצירות ילדים ולהתחיל בהקדם טיפול בתכשירים שמסייעים בטיפול בתופעה.